Terme KRKA Open 20149. november 2014

V nedeljo, 8. novembra 2014, se je končal že tretji turnir v standardnem šahu Terme KRKA Open. Udeležilo se ga je 56 šahistk in šahistov, z veliko prednostjo pa je zmagal Peter Urbanč iz ŠK Triglav Krško pred našim mladincem Majem Zirkelbachom in Nejcem Amonom iz ŠD Šentjur. Na odličnem četrtem mestu je turnir zaključila Andreja Dobrovoljc iz našega društva.

Rezultate si lahko v celoti ogledate tukaj.

Šahovski treningi27. avgust 2014

Šahovsko društvo KRKA Novo mesto bo v šolskem letu 2014/15 organiziralo šahovske treninge za štiri starostne oziroma kakovostne skupine mladih šahistov in šahistk iz Novega mesta in širše Dolenjske. Vsi treningi bodo potekali v društvenih prostorih v sejni sobi v prvem nadstropju garderobne stavbe na novomeškem stadionu po naslednjem programu:

1. MALA ŠAHOVSKA ŠOLA je namenjena najmlajšim iz prve triade OŠ, ki šele spoznavajo kraljevsko igro. Začela se bo v četrtek, 11. septembra 2014, in bo potekala vsak četrtek od 16.30 do 17.30. Več informacij in prijavnico dobite tukaj!
  2. ŠAHOVSKA ŠOLA predstavlja temeljno šahovsko izobraževanje za vse mlade, ki že obvladajo osnove šahovske igre in so že uspešno nastopili na različnih šahovskih tekmovanjih na Dolenjskem. Namenjena je igralcem in igralkam iz druge triade OŠ, izjemoma pa tudi kakšnemu od mlajših navdušencev, ki želi napredovati in nastopati tudi na državnih šahovskih prvenstvih. Začeli bomo v petek, 5. septembra 2014, in se učili vsak petek od 15.30 do 17.45. Več informacij in prijavnico dobite tukaj!
  3. KADETSKA ŠAHOVSKA ŠOLA je namenjena najboljšim igralcem in igralkam iz tretje triade OŠ, ki so uspešno končali triletni ciklus šahovske šole. Začeli bomo v petek, 12. septembra 2014, in se učili vsak petek od 18.00 do 20.15 (razen ko so na vrsti različni šahovski turnirji). Več informacij in prijavnico dobite tukaj!
  4. MLADINSKI TRENING za najboljše mladinke in mladince, ki redno tekmujejo na državnih in mednarodnih prvenstvih, bo potekal po posebnem programu s poudarkoma na lastnem individualnem delu in sodelovanju s slovenskimi trenerji z mednarodnimi šahovskimi naslovi.

Poletna prvenstva 201420. julij 2014

V zadnjih tednih so naši člani, predvsem mladinci, nastopili na treh državnih prvenstvih. Najprej je so kadeti v postavi Vid Dobrovoljc, Maj Zirkelbach in Rok Kebelj osvojili drugo mesto na Ekipnem klubskem prvenstvu do 16 let (Kadetski ligi), nato je bilo v Šmarjeških Toplicah organizirano Absolutno mladinsko državno prvenstvo, kjer so se Severinu Mejaku za las izmuznile stopničke, nazadnje pa se je odvilo Člansko državno prvenstvo, kjer je Maj Zirkelbach z odlično igro osvojil prvo kategorijo, ob zmagi v zadnjem kolu pa bi se celo veselil naslova mojstrskega kandidata.

Vse rezultate si lahko ogledate v naših rubrikah!

Festival šaha 201425. maj 2014

V prazničnih dneh od 26. aprila do 4. maja 2014 je v Radencih potekal letošnji Festival šaha, v okviru katerega so potekali številni šahovski dogodki in prvenstva. Novomeški šahisti so na njem osvojil kar devet medalj in pokalov, med njimi tudi tri naslove državnih prvakov:

• hitropotezni posamični naslov je osvojil Jure Zorko
  • posamični naslov med mladinkami v šahu 960 je osvojila Andreja Dobrovoljc
  • ekipna hitropotezna mladinska prvaka sta postala Ambrož Čopi in Maj Zirkelbach
  • drugo mesto so osvojili članska ekipa v pospešenem šahu (Jure Zorko, Robert Rudman, Vid Dobrovoljc in Urban Zupančič), Jure Zorko v pospešenem šahu in šahu 960 ter Ambrož Čopi hitropotezno med fanti do 20 let.
  • tretje mesto je pripadlo mladinski ekipi v pospešenem šahu (Ambrož Čopi in Andreja Dobrovoljc) in Maju Zirkelbachu hitropotezno med fanti do 16 let.

Izvrstna organizacija Mladinskega DP Otočec 20145. marec 2014

Med zimskimi počitnicami je na Otočcu potekalo 21. mladinsko državno šahovsko prvenstvo za leto 2014. Terme Krka so v Hotelu Šport in Teniškem centru Otočec pripravile odlične igralne pogoje, tako da sta organizatorja Šahovska zveza Slovenije in ŠD KRKA Novo mesto izvedla najboljše mladinsko prvenstvo doslej. Med več kot 250 mladimi šahisti in šahistkami v starostnih skupinah do 8, 10, 12, 14, 16 in 18 let je tekmovalo 24 igralcev in igralk iz našega društva, ki so letos dobili štiri medalje oziroma pokale. Vid Dobrovoljc je bil drugi tako v standardnem kot pospešenem šahu, med najboljšimi pa sta se mu pridružila še Kristina Žagar (tretja v standardnem šahu) in Hana Bajt (tretja v pospešenem šahu)!

Končno stanje si lahko ogledate tukaj (standardni šah) in tukaj (pospešeni šah).

Vid Dobrovoljc državni prvak18. januar 2014

Že na prvem letošnjem državnem prvenstvu so izvrstno šahovsko leto napovedali mladi novomeški šahisti in šahistke. V Šempetru pri Novi Gorici je v nedeljo, 12. januarja 2014, potekalo posamično državno prvenstvo osnovnih šol, na katerem je v štirih kategorijah nastopalo 187 mladih šahistov in šahistk.

V najzahtevnejši skupini starejših fantov je zablestel Vid Dobrovoljc, ki je v izenačeni konkurenci s sedmimi točkami iz devetih partij osvojil naslov državnega prvaka (kot dodatno nagrado je dobil tudi prvo šahovsko kategorijo). Prav tako odlično je igrala tudi Hana Bajt, ki si je med starejšimi dekleti priborila sedmo mesto, mlajši igralci do 12 let pa so nabirali izkušnje in jim do najboljših še manjka kakšna točka ali dve.

Končno stanje si lahko ogledate tukaj.