Novice za leto 2006

Tretje mesto v razvrstitvi klubov

Zaključujemo za šahiste ŠD KRKA Novo mesto zelo uspešno leto 2006. Piko na i vsem uspehom je postavila uvrstitev na tretje mesto v točkovanju za najboljši šahovski klub leta 2006.

Drugo mesto v Prvi članski ligi zahod

Končala se je 1. članska liga - zahod. Šahisti Novega mesta so osvojili drugo mesto, kar je najvišja uvrstitev v zadnjih letih. S tem smo dopolnili serijo najvišjih uvrstitev v ligah, čeprav ostaja grenak priokus - zmaga se nam je izmuznila ravno v neposrednem dvoboju s prvaki.

Prva članska liga zahod na Otočcu

Šahovsko društvo KRKA Novo mesto je na poti k enemu izmed največjih uspehov. Poleg tega, da imajo člani odlično izhodišče pred zadnjimi štirimi koli 1. članske lige zahod in so le korak od uvrstitve v državno ligo, se novomeškim šahistom in šahistkam obeta naslov tretjega najuspešnejšega šahovskega kluba v državi. Oglejte si neuradne rezultate točkovanja za najboljši klub v letu 2006 tukaj

Državna ženska liga

V nedeljo, 12.11.2006, se je končala Državna ženska liga, ki je potekala na Otočcu. Zmago so z velikansko, vendar zasluženo prednostjo odnesle igralke Krškega z Anno Muzychuk na čelu. Zgodovinski uspeh pa so dosegle naše igralke, saj so v premiernem nastopu v najmočnejši ženski ligi v družbi velemojstric zasedle odlično četrto mesto. Za nas so se borile Indira Bajt Babataeva, Saška Bilbija in Suzana Urbanč.

V zadnjem vikendu smo na Otočcu gostili tudi Prvo žensko ligo v kateri so nastopile še preostale ženske ekipe. Zmagala je ekipa Vele Domžale pred Jesenicami in Kočevjem.

Turnir na Mallorci

V Calvii na Mallorci (v tem mestu v Španiji je bila leta 2004 organizirana 36. šahovska olimpiada) je od 12. do 20. oktobra 2006 potekal mojstrski odprti turnir. Udeležila se ga je članica ŠD KRKA Novo mesto Indira Babataeva Bajt. Turnir je končala na 14. mestu s 5,5 točkami iz 9 partij. Zmagal je (84 udeležencev) mojster Mladen Vrban (Hrvaška) s 7,5 točkami. Internetna povezava na stran turnirja: http://www.calviafestival.com.

Dopisna velemojstrska norma Jožetu Puclju

V Dresdenu je od 14. do 21. oktobra 2006 potekal kongres ICCF (Mednarodne federacije za dopisni šah). Na kongresu je bila potrjena 1. norma za velemojstra dopisnega šaha članu ŠD KRKA Novo mesto Jožetu Puclju za rezultat 8,5 točke iz 11 partij v polfinalu 13. dopisne olimpiade leta 2002. Za dokončno priznanje velemojstrskega naslova Jože potrebuje še en velemojstrski rezultat.

Državna mladinska liga

Končala se je Državna mladinska liga 2006. Mladinci ŠD KRKA Novo mesto so se ponovno odrezali, saj so osvojili tretje mesto, kar je največji uspeh mladinskih ekip našega društva. Oglejte si partije, fotografije ter rezultate na naslovu http://www.sahovsko-drustvo-nm.si/DrzavnaNM/DrMlLg06/drmllg06.html.

Pozničev memorial

V soboto, 5.8.2006, se je v Izlakah odvil 5. Pozničev memorial. Minil je v znamenju novomeških šahistov, saj sta Marjan Kastelic in Žiga Volf osvojila prvo oziroma drugo mesto. Rezultate si lahko ogledate tukaj.

Posamično državno prvenstvo Slovenije

Končalo se je Državno prvenstvo Slovenije. Člani ŠD Novo mesto so nastopili odlično, medtem ko je Indira Bajt Babataeva osvojila tretje mesto na ženskem turnirju, je Žiga Volf vzel skalp dvema mednarodnima mojstroma in bil petnajsti. Dobro so igrali tudi mladinci. Preberite si poročilo o turnirju, ki ga je spisal Jože Pucelj.

Državna kadetska liga

Z malo zamude so na voljo tudi rezultati ekipnega kadetskega prvenstva v rubriki Rezultati mladina / Državna. Kadeti in kadetinje Novega mesta so se odlično odrezali. Kadetinje so postale državne prvakinje, kadeti pa so bili bronasti.