Naslednji turnir(ji)

Petek, 16. 2. 2018, ob 18.00 – Hitropotezni turnir 2/2018 (za FIDE blitz rating)

V Petek, 9. 3. 2018, ob 18.00 bo redni občni zbor društva!

Zadnja novica - Ekipna in posamična kadetska ter mladinska DP1. december 2017

Šahovsko društvo KRKA Novo mesto v sodelovanju s Termami Krka od petka, 1., do nedelje, 3. 12. 2017, organizira Državno prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu za mladince, mladinke, kadete in kadetinje, ki bo potekalo v Hotelu Šport, Grajska cesta 2, 8222 Otočec.

Razpis turnirja najdete tukaj, sicer pa lahko vse informacije o turnirju, vključno s prenosi v živo dobite na uradni spletni strani turnirja!

Partner prenosov v živo

Šahovski treningi1. september 2017

Šahovsko društvo KRKA Novo mesto bo v šolskem letu 2017/18 organiziralo šahovske treninge za tri starostne oziroma kakovostne skupine mladih šahistov in šahistk iz Novega mesta in širše Dolenjske. Vsi treningi bodo potekali v društvenih prostorih v sejni sobi v prvem nadstropju garderobne stavbe na novomeškem stadionu po naslednjem programu:

1. ŠAHOVSKA ŠOLA predstavlja temeljno šahovsko izobraževanje za vse mlade, ki že obvladajo osnove šahovske igre in so že uspešno nastopili na različnih šahovskih tekmovanjih v Novem mestu in na Dolenjskem. Namenjena je igralcem in igralkam iz druge triade OŠ, izjemoma pa tudi kakšnemu od mlajših navdušencev, ki želi napredovati in nastopati tudi na bolj zahtevnih šahovskih prvenstvih. Prvi letnik šahovske šole bomo začeli v petek, 8. septembra 2017, in se učili vsak petek od 15.30 do 17.45. Več informacij in prijavnico dobite tukaj!
  2. KADETSKA ŠAHOVSKA ŠOLA je namenjena najboljšim igralcem in igralkam iz druge in tretje triade OŠ, ki so uspešno končali ciklus šahovske šole. Začeli bomo v četrtek, 7. septembra 2017, in trenirali vsak četrtek od 16.30 do 18.45. Več informacij in prijavnico dobite tukaj!
  3. MLADINSKI TRENING za najboljše mladinke in mladince, ki redno tekmujejo na državnih in mednarodnih prvenstvih, bo potekal po posebnem programu s poudarkoma na lastnem individualnem delu in sodelovanju s slovenskimi trenerji z mednarodnimi šahovskimi naslovi.