Naslednji turnir(ji)

bo konec avgusta! Lepo poletje želimo vsem šahistom!

Zadnja novica - Vid Talent leta 20172. april 2018

Na 12. srečanju s Krkinimi sponzoriranci, ki je bilo v sredo, 28. marca 2018, so med številnimi novomeškimi športnimi upi izbrali tri izjemne posameznike, ki so prejeli priznanje Talent leta 2017. Prestižno priznanje je letos prejel tudi naš šahist Vid Dobrovoljc, ki je v lanskem letu ob treh naslovih državnega prvaka osvojil še prvo novomeško evropsko medaljo, saj je bil 2. na evropskem prvenstvu mladincev do 18 let v hitropoteznem šahu. Tudi v letu 2018 nadaljuje z izvrstnimi dosežki: čeprav se je sezona šele dobro začela, je že osvojil dva nova naslova državnega prvaka. Ves ta čas je bil Vid Dobrovoljc stalen član slovenske kadetske in mladinske šahovske reprezentance. Je tudi prejemnik občinske štipendije za nadarjene in ambasador Štukljevega leta športa 2018 v Novem mestu, ob vseh tem pa še odličnjak na novomeški gimnaziji.

Šahovski treningi1. september 2017

Šahovsko društvo KRKA Novo mesto bo v šolskem letu 2017/18 organiziralo šahovske treninge za tri starostne oziroma kakovostne skupine mladih šahistov in šahistk iz Novega mesta in širše Dolenjske. Vsi treningi bodo potekali v društvenih prostorih v sejni sobi v prvem nadstropju garderobne stavbe na novomeškem stadionu po naslednjem programu:

1. ŠAHOVSKA ŠOLA predstavlja temeljno šahovsko izobraževanje za vse mlade, ki že obvladajo osnove šahovske igre in so že uspešno nastopili na različnih šahovskih tekmovanjih v Novem mestu in na Dolenjskem. Namenjena je igralcem in igralkam iz druge triade OŠ, izjemoma pa tudi kakšnemu od mlajših navdušencev, ki želi napredovati in nastopati tudi na bolj zahtevnih šahovskih prvenstvih. Prvi letnik šahovske šole bomo začeli v petek, 8. septembra 2017, in se učili vsak petek od 15.30 do 17.45. Več informacij in prijavnico dobite tukaj!
  2. KADETSKA ŠAHOVSKA ŠOLA je namenjena najboljšim igralcem in igralkam iz druge in tretje triade OŠ, ki so uspešno končali ciklus šahovske šole. Začeli bomo v četrtek, 7. septembra 2017, in trenirali vsak četrtek od 16.30 do 18.45. Več informacij in prijavnico dobite tukaj!
  3. MLADINSKI TRENING za najboljše mladinke in mladince, ki redno tekmujejo na državnih in mednarodnih prvenstvih, bo potekal po posebnem programu s poudarkoma na lastnem individualnem delu in sodelovanju s slovenskimi trenerji z mednarodnimi šahovskimi naslovi.